Archive for August, 2008

24
Aug

Noroc sau schimbare la fata?

   Posted by: alin    in D'ale mele

O banala trecere pe la politia romana te poate face sa te intrebi daca se va mai putea schimba vreodata ceva in tara asta sau sintem sortiti sa fim niste sclavi pe viata atunci cind avem nevoie de autoritatile locale chiar si pentru o simpla adeverinta.

Asta ar fi actualitatea cam peste tot indiferent daca in locul vechilor sali duhnind a transpiratie si jeg exista acum sedii mai noi care au chiar si mocheta pe jos…

Locuitorii Sucevei stiu cel mai bine despre ce vorbesc si mai ales cei care au trecut macar o data pe la politia de pe Marasesti sau de la pasapoarte. Acum sediul cel nou de linga Kaufland arata intradevar omeneste chiar dak cei care se ocupa ar putea sa mai cumpere niste scaune pentru sala de asteptare sau sa angajeze mai mult de un politist la daune astfel incit sa nu mai stam ca niste vite in picioare asteptind ore intregi un singur politist care sa faca o banala constatare.

Astea ar fi faptele pe care le stim cu totii pina acum. Ceea ce mi s-a intimplat vineri insa sfideaza tot ce am scris mai sus si chiar mai mult decit atit.

Fara sa intru in amanunte inutile aveam nevoie de o adeverinta de la politie pentru a putea sa imi schimb capota lovita de niste pietre prin asigurarea casco.

Ora 11: intru in sediul politiei si constat cu stupoare ca sint singurul care are treaba la daune.Bucurie de moment.Apas clanta si ghinion…e inchisa nefiind nimeni la daune.Cobor jos si intreb daca e program azi si iar bucurie de moment…este, insa nu e nimeni si trebuie sa astept

Ora 11.10:apare politistul si imi da tipizatul pe care il completez intre timp aparind inca 4,5 persoane.Ma bucur ca sint primul si mai ales sint mirat de modul in care mi se adreseaza politistul.Deosebit de politicos.

Ora 11.20:coborim jos sa constatam dauna impreuna cu alti 4 cetateni fiecare cu daunele lor.Sint primul asa ca ce mai conteaza citi mai sint dupa mine.

Ora 11.30 apare de jos politistul care ma invita in birou si in 3 minute imi da adeverinta spunindu-mi unde sa ma duc si ce mai am de facut.Cind am ajuns in parcare ma intrebam daca ma aflu in Romania si eram convins ca ma voi trezi imediat ce voi ajunge la firma de asigurari unde trebuie facut dosarul.

Ora 11.45:Omniasig serviciul daune…intru si constat zimbind ca sint singurul si in 10 min completez niste fise necesare intocmirii dosarului urmind ca acesta sa fie definitivat dupa ce voi mai aduce”alte” citeva foi… cel mai dureros e ca trebuie sa ma intorc la politie pentru celebra anexa 2.

Ora 12.00:intru la politie si ……ati ghicit cred..eram singurul de la serviciul daune.in primul moment am trait senzatia ca sint la camera ascunsa pentru ca o fi vinerea ziua mea norocoasa insa nici chiar asa drept pentru care intru si in 5 minute ies cu anexa 2 completata avind parte de acelasi tratament politicos.

Ora 12.30-12.45:dupa ce trec pe la firma sa mai iau o copie ajung la asigurari unde evident eram singurul si parca nimic si nimeni nu ma mai putea opri din marsul meu triumfal spre rezolvarea problemei care in mod normal mi-ar fi luat cel putin 3 zile.

Ora 13:ies cu foaia doveditoare pentru service ca cei de la asigurari imi inlocuiesc capota!

Ma uit pe ceas si nu-mi vine sa cred ca in 2 ore cu tot cu drumurile printr-un oras sufocat de “italieni” “greci” “englezi” si simplii autohtoni eu am terminat deja.

Fac o mica recapitulare in minte si realizez ca asa ar fi de fapt normal si chiar cu unele imbunatatiri sa se intimple si imi dau seama ce bine e sa stai pe undeva prin vest.

Poate sint eu circotas sau faptul ca  de atitia ani ne lovim de nesimtire si indolenta nu poate decit sa ma faca sa ma intreb…oare chiar un lucru simplu si normal ca acesta ne face sa avem senzatia ca am avut noroc intr-o zi de vineri sau chiar functioneaza ceva macar in orasul asta daca nu in tara asta minuata?

Imi rezerv dreptul de a fi inca sceptic, dar ma bucur ca sint totusi un norocos!

11
Aug

Urasc bancile…

   Posted by: alin    in D'ale mele

    Dupa cum spune si titlul e simplu de sesizat care e tema acestui post. Nu cred ca sint singurul insa daca tot e siteul meu avantaj eu!

    Aceste institutii cu care orice firma e obligata sa lucreze de catre statul roman sint cel mai bun exemplu de bataie de joc fata de noi deoarece ei nu fac nici un fel de afacere ci incaseaza in mod constant bani de la noi sub umbrela unor reglementari stupide menite sa ne injoseasca si nicidecum sa ne ajute in vreun fel.

    E mai putin important ca eu am contul blocat deoarece niste idioti de acolo au intirziat intocmirea unor acte banale peste limita maxima de rambursare a unei linii de credit si m-am trezit cu banii care mi-au intrat in cont blocati pina la “rezolvarea situatiei” ca si cum eu trebuia sa rezolv ceva si nu ei si nici nu vreau sa fac prea mult caz pentru ca oricum nu va pati nimeni nimic insa ramine greata normala cind tu ai de dat niste salarii sau de facut niste op-uri unor furnizori si directorul de la credite iti spune ca vom rezolva azi (n.r.luni) cind trebuia sa fie rezolvata de vineri insa nu a uitat sa precizeze “v-am vazut vineri masina, e greu sa nu o recunosti” incercind intr-un mod patetic sa te linga putin in speranta ca iti va gidila orgoliul asta in timp ce tu te dai cu capul de pereti de unde mai imprumuti niste bani…

      Pina la urma cred ca ne meritam tara asta deosebita in care ma simt extrem de protejat de un mare “prezervativ” numit conducatori, spart din pacate sau vulcanizat o data la 4 ani!!!

p.s.: credeati ca uit sa nominalizez banca? ghinion BDR evident

6
Aug

Fra

   Posted by: alin    in D'ale mele

Despre el e simplu de scris pentru ca e dedicat in exclusivitate unui ciine competitiv pe care il poseda in speta Shella, dar mai e de mentionat si motanul Ziggy care aseara apropos a fugit afara si nu il mai gasea nimeni.

In rest e un om normal 2 miini 2 picioare in concluzie merita aprecieri…alte amanunte cu eventuale poze pe parcurs…in ideea in care am sa invat sa pun si poze aici

4
Aug

Aprecieri ale organului

   Posted by: alin    in D'ale mele

Discutia de ieri seara cu una din patrulele politiei e destul de elocventa pentru prostia in stare crasa a organului menit sa pastreze “legea si ordinea”.

Fiind parcat la 2 noaptea in singurul loc liber de pe o strada, loc in care de 2 saptamini exista o trecere de pietoni “inventata” peste noapte stateam de vb cu un om foarte drag mie in masina moment in care apare patrula care ne vede trece de noi dupa care realizeaza ca e pont de “inteligenta”.Da cu spatele si dind geamul jos imi spune ca vrea sa parcheze masina si sa traverseze strada iar eu il impiedic fiind parcat pe trecerea de pietoni.

Evident in prima faza am fost tentat sa pufnesc in ris avind in vedere “traficul” intens de la acea ora si sa ma iau de ei cum obisnuiesc de obicei insa de data aceasta am simtit nevoia sa fiu “om” si am explicat ca fiind singurul loc liber si faptul ca nu stateam decit sa las pe cineva voi elibera repede zona.

In acel moment organul si-a dat seama de cit de idiot a fost si a inceput sa aduca aprezieri elogioase la adresa masinii explicindu-mi ca tuturor colegilor lui le place masina si ca e foarte frumoasa neuitind sa ma intrebe daca tata are firma de constructii….el saracu atita intelege din viata asta….si probabil se gindea ca sint de profesie “fiu”

Le-am urat patrulare placuta si am inchis geamul fiind tentat sa cred ca era beat dupa care am realizat ca voia sa fie si putin ironic.

Bine ca nu doare prostia!